PREV

Picture 1 of 2

NEXT

Atelier

 • Open Kitchen
 • Gathering Table
 • Story

  Met de paplepel ingegeven, zo kan ik het best omschrijven hoe mijn liefde voor lekker eten is ontstaan. Heb je even? Ik leg het je graag uit.

  Mijn mama, Maria Landis, zag het Italiaanse levenslicht in Laconi, een authentiek dorp in de bergen van het prachtige Sardinië. Toen ze als een blok viel voor een blonde, Belgische god (ja, ze bestaan!) en diens al even blonde zoontje, verhuisde ze naar onze contreien. Enkele jaren later, in 1986, zag ik zelf het levenslicht in het iets minder warme Gent. Van meet af aan was ik gezegend met de Sardische roots: donker haar, vurige ogen en … groot lawaai.

  Door geregeld naar mijn Sardische familie te reizen, kreeg ik ook mijn moedertaal én kost al snel onder de knie. Nonna (oma) kwam op haar beurt enkele maanden per jaar naar België en gaf me haar culinaire geheimpjes meer dan graag mee. Ondertussen hielden mijn ouders ruim twee decennia lang restaurant ’t Konijntje open, waar ikzelf als piepjonge chef (of dat dacht ik toch) ronddartelde. La mamma is een echte keukenprinses en mijn vader een genieter van de bourgondische, klassieke en seizoensgebonden keuken. Hierdoor werd hij een master in sauzen maken! Ook mijn broer is bekend om zijn warme gastvrijheid – opende twee restaurants aan de kust, waar je naartoe trekt voor de lekkerste verse visgerechten en krachtige Sardische wijnen. In het bloed zitten, heet dat dan geloof ik.

  Het kon niet anders of ook bij mij groeide de droom om van mijn passie mijn beroep te maken. Oneindig gekokkerel, een blog en een vleugje ontoombaar Italiaans doorzettingsvermogen later, kreeg Atelier des Fêtes vorm in hartje Gent. La mamma Maria is, naast de persoonlijke chef van foodies in de Wetstraat, een helpende hand in het Atelier. Zij brengt een extra vleugje Italiaanse furie in mijn menu!

  Atelier des Fêtes is een gezellige plek met karakter, een thuis waar ik het beste van twee werelden combineer: ongedwongen samenzijn en heerlijk culinair genieten. Ik kook er niet volgens de regels van de kunst, wel uit het hart. Eenvoudige herkenbare gerechten met Sardische tradities en specialiteiten.

  En ik kan er nóg over uitweiden. Maar dat doen we beter aan tafel, met een dampend bord en een goed glas wijn erbij.

  Ciao,
  Margaux